Sinema tarihinde bir klasik haline gelen, inançları sarsan "The Exorcist, sinemalarda!
06 Ekim 2023

William Peter Blatty'nin çok satan kitabına dayanan bu kült film, izleyicileri korku ve gerilim dolu bir deneyime davet ediyor. 

Korku sinemasının öncü yapımcısı Blumhouse ve yetenekli yönetmen David Gordon Green, korku türünün klasiklerinden biri olan "Exorcist"i modern bir bakış açısıyla tekrar beyaz perdede izleyiciyle buluşturmanın heyecanını yaşıyor. Bu yeni film, "Exorcist: İnançlı", karanlık ve gizem dolu bir atmosferle seyirciyi derin bir korku deneyimine sürükleyerek adeta tüyler ürpertici bir yolculuğa çıkarıyor.

Filmin merkezinde, 12 yıl önce deprem sırasında eşini kaybeden acılı bir baba olan Victor Fielding bulunuyor. Ancak Victor'un yaşadığı en büyük mücadele, kızı Angela'nın gizemli bir olayda kaybolmasıyla başlıyor. Angela ve arkadaşı Katherine, ailelerine yalan söyleyerek ormanda gerçekleşecek bir seyahate çıkıyorlar. Amacı, depremde kaybettiği annesinin ruhunu çağırmaktır. Ancak Angela ve Katherine'den üç gün boyunca hiçbir haber alınamaz. İkinci bir umutsuzluk anında,  bir çiftlikte ortaya çıkarlar, ancak kayboldukları süre zarfında başlarına gelen olayları hatırlamamaktadırlar.

Film, Oscar ödüllü Ellen Burstyn'in 1973'te kızı Regan'ın başına gelen olaylarla hayatı sonsuza dek değişen karakter Chris MacNeil'in ikonik rolünü yeniden canlandırmasıyla dikkat çekiyor. 50 yıl öncesinin etkileyici hikayesini günümüz seyircisiyle buluşturan bu yapım, korku sinemasının efsanevi eserine taze bir soluk getirerek izleyicileri etkilemeye hazırlanıyor.

Victor Fielding'in kızını kurtarmak için verdiği epik mücadele, şeytanın karanlık güçleri ve Chris MacNeil'in unutulmaz karakterinin geri dönüşüyle, film korku severleri büyüleyici bir gerilim atmosferine sürüklüyor. Bu büyük beklentiyle beklenen yapım, Exorcist hayranlarını ve korku sinemasına yeni adım atan izleyicileri, unutulmaz bir korku ve gerilim deneyimi yaşamaya davet ediyor. Heyecanla beklenen "Exorcist: İnançlı", korku türünün zirvesine çıkmak için gün sayıyor.

Emmy Ödüllü Ann Dowd, Grammy Ödüllü Jennifer Nettles ve iki kez Tony Ödüllü Norbert Leo Butz gibi usta oyuncular, heyecan verici bir proje için bir araya geliyor. Film, Angela’nın komşusu Victor'ı Dowd, Grammy kazanan Nettles ve iki kez Tony kazanan Butz ise Angela’nın arkadaşı Katherine’in ebeveynlerini canlandırıyor.

William Peter Blatty'nin çok satan romanına dayanan "The Exorcist" filmi vizyon girdiğinde, sinema dünyasını kökten değiştiren bir fenomen haline geldi. Gişe rekorları kıran, 10 Akademi Ödülü alarak En İyi Film dalındaki tek korku filmi unvanını kazandı.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)