34. Ankara Film Festivali'nde Jüriler Belirlendi: Yılın En İyi Filmleri Seçilmeye Hazır!
20 Ekim 2023

Türkiye'nin önde gelen film etkinliklerinden biri olan 34. Ankara Film Festivali için heyecan dorukta! Festivalin ulusal, belgesel, kısa film ve proje geliştirme kategorilerinde yarışacak yapımları değerlendirecek jüri üyeleri ile SİYAD (SineMa Yazarları Derneği) jürisi açıklandı.

Bu yılın merakla beklenen sinema etkinliğinde, jüriler belirlendi ve yılın öne çıkan yapımları, "Ulusal Yarışma Filmleri" kategorisinde 2-10 Kasım tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak. Festivalin merakla beklenen ödül töreni ise 10 Kasım'da gerçekleşecek.

34. Ankara Film Festivali'nde Ulusal Yarışma jürisinin başkanlığını üstlenecek isim belli oldu! Türk sinemasının önemli yapıtlarına imza atan başarılı ve ödüllü yönetmen Derviş Zaim, Tabutta Röveşata, Filler ve Çimen, Nokta, Gölgeler ve Suretler gibi unutulmaz filmlerin yönetmenliğini yapmış deneyimli bir isim olarak festivalin Ulusal Yarışma kategorisinde jüri başkanlığı görevini üstlenecek. Zaim'in liderliğindeki jüride, sanat dünyasının farklı alanlarından öne çıkan isimler bulunuyor. Yazar Mine Söğüt'ün derin bakış açısı, kurgucu Mustafa Preşeva'nın keskin teknik becerisi, oyuncu Murat Kılıç'ın sahne deneyimi ve oyuncu Selin Yeninci'nin yetenekleri, festivalin ulusal yarışma filmlerini değerlendirecekleri bu özel jüriyi tamamlıyor.

Ankara Film Festivali, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirirken, Türk sinemasının gelecek vadeden yeteneklerine de ev sahipliği yapacak. Melisa Önel, Umut Evirgen, Fikret Reyhan, Tunahan Kurt, Ayşe Polat, Umut Subaşı ve Filiz Kuka gibi yetenekli yönetmenlerin eserleri, festivalde yarışacak.

 Festival kapsamında yer alacak Ulusal Uzun Film Yarışması'nda, Melisa Önel'in "Aniden," Umut Evirgen'in "Annesinin Kuzusu," Fikret Reyhan'ın "Cam Perde," Tunahan Kurt'un "Karganın Uykusu," Ayşe Polat'ın "Kör Noktada," Umut Subaşı'nın "Sanki Her Şey Biraz Felaket," ve Filiz Kuka'nın "Yüzleşme" filmleri izleyicilerle buluşacak.

Bu yıl SİYAD jürisi, üç deneyimli isimden oluşuyor: Ali Ercivan, Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak. SİYAD En İyi Film Ödülü, Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yer alan bir filme layık görülecek.

 Festivalde yer alan yapımları değerlendirecek jüri üyeleri arasında yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aslı Akdağ ve Görüntü Yönetmeni Mustafa Ünlü, Ulusal Belgesel Yarışması'nda  belgesel yapımları değerlendirecek.

Ulusal Kısa Film Yarışması'nda ise yönetmen ve senarist Hakan Ünal, oyuncu İlker Savaşkurt ve oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu, kısa film kategorisinde yarışacak yapımları incelerken sinema tutkunlarına heyecan dolu anlar yaşatacak.

34. Ankara Film Festivali, Türk sinemasının güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği yarışmada toplam 225.000 TL değerinde ödül dağıtacak. Festivalin bu yılki ödül dağılımı, sinemaseverleri heyecanlandırmaya ve Türk sinemasının geleceğini şekillendirmeye devam ediyor.

Festivalde verilecek ödüller arasında En İyi Uzun Film'e verilecek 100.000 TL'lik ödül başı çekerken, En İyi İlk Film kategorisi 40.000 TL ile ödüllendirilecek. En İyi Belgesel Film'e 30.000 TL, En İyi Kısa Film'e 15.000 TL ve seçilen En İyi Proje'ye 40.000 TL destek verilecek.

Festivalde bu yıl dikkat çeken bir diğer özellik ise En İyi Film ödülü kazanan yönetmene sunulan 'Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü'. Bu özel ödül, bir sonraki film projelerini gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)