Türk müziğinin sınırlarını zorlayan, asi duruşu ve etkileyici sesiyle tanınan Cem Karaca’nın hayatını anlatan, “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin afişi geçtiğimiz günlerden paylaşıldı.
03 Kasım 2023

Türk müziğinin sınırlarını zorlayan, asi duruşu ve etkileyici sesiyle tanınan Cem Karaca’nın hayatını anlatan, “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin afişi geçtiğimiz günlerden paylaşıldı. Türk rock müziğinin öncülerinden biri olan Karaca, 5 Nisan 1945 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Müzik kariyerine Türk halk müziği ile başladı. Ancak zamanla, rock müziğin etkisi altında kalarak eşsiz tarzını oluşturdu.

Cem Karaca'nın müziği, sadece sesiyle değil, aynı zamanda sözleriyle de ön plana çıkar. Şarkılarında sosyal temalara, toplumsal eleştirilere sıkça yer verir ve sözlerindeki güçlü mesajlar, dinleyiciyi düşünmeye yönlendirir. Karaca'nın şarkılarında, toplumsal adaletsizliklere, özgürlük mücadelesine ve insan haklarına dair vurgulara sıkça rastlanır.Cem Karaca, 2004 yılında aramızdan ayrılsa da müziği ve duruşu, Türk rock müziği tarihinde ölümsüz olmaya devam ediyor. Çekimleri devam eden film, 2024 Ocak ayında vizyona girecek. 

Yönetmen koltuğunda usta yönetmen Yüksel Aksu'nun oturduğu film, Cem Karaca'nın mücadele dolu hayatını izleyiciyle buluşturacak. Filmin Danışmanlığını ise sanatçının oğlu Emrah Karaca üstleniyor olması filme daha derin bir anlam katıyor.

İsmail Hacıoğlu'nun Cem Karaca karakterine hayat verdiği filmin afişi ise uluslararası sanatçı Emre Erdem'in imzasını taşıyor. Heyecanla beklenen "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi, kusursuz oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Başta Fikret Kuşkan ve Yasemin Yalçın olmak üzere, Türkiye sinemasının önemli isimlerinin yer aldığı kadro, projeyi daha da güçlendiriyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Melisa Aslı Pamuk, Meral Çetinkaya, Buçe Buse Kahraman ve Melisa Döngel gibi deneyimli ve yetenekli isimler bulunuyor.

Cem Karaca’nın Gözyaşları set fotoğrafları...

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)