7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nde Kadın Yönetmenler Derneği'ne iki ödül!
31 Ocak 2024

7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan “İzmir’den Karakter Yaratmak Proje Geliştirme Atölyeleri” projesiyle Döngüsel Kültür Proje Fikri Yarışması, Mansiyon Ödülü ve Döngüsel Kültür Proje Uygulama Yarışması Ödüllerinin sahibi Kadın Yönetmenler Derneği oldu.

UKYF Danışma Kurulu üyesi Aysim Türkmen'in ilk yıldan itibaren düzenlediği "Kentten Karakter Yaratmak Atölyesi”nin de yer alacağı “İzmir’den Karakter Yaratmak Proje Geliştirme Atölyeleri” program detayları çok yakında belli olacak. 26 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 7.Uluslararası Kadın Yönetmenleri Festivali’nin bir bölümü olacak olan “İzmir’den Karakter Yaratmak Proje Geliştirme Atölyeleri” kapsamında birçok sinema öğrencisi ve sinemasever eğitim alma hakkı kazanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerel yönetimler adına bir ilk olan İzmir Kültür Fonu (İZKF) projesi kapsamında düzenlenen Döngüsel Kültür Proje Fikri ve Proje Uygulama Yarışması'nın sonuçları, düzenlenen ödül töreninde kamuoyuyla paylaşıldı. Yarışmanın iki aşamasında da, kültür ve sanat üreticileri yaratıcı fikirleriyle öne çıktı ve projelerini gerçekleştirebilmeleri için maddi destek kazandı.

Üç haftalık çağrı süresi boyunca yarışmaya sinema, müzik, tiyatro, heykel, grafik ve performans gibi farklı sanat dallarından ve İzmir’in birçok farklı ilçesinden 37 proje başvurusu yapıldı. Açık çağrı ilkesiyle, şeffaf kriterler doğrultusunda ve bağımsız bir değerlendirme komisyonu tarafından titizlikle yapılan değerlendirmelerin sonucunda kazananlar 25 Ocak’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklandı. Kadın Yönetmenler Derneği başkanı ve festivalin direktörü Gülten Taranç’a ödülleri takdim edildi.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)