Jonathan Glazer'ın Cannes'da ödülleri toplayan 5 dalda Oscar adayı ''The Zone of Interest'' filmi yakında sinemalarda.
07 Şubat 2024

Jonathan Glazer’ın efsaneye dönüşen Under the Skin’den sonra sinemaya dönüşünü müjdeleyen, heyecanla beklenen yeni filmi! ''The Zone of Interest'' 23 Şubat 2024'te sinemalarda olacak. Cannes Film Festivali'nde Grand Prix dahil 4 ödüle layık görülen ''The Zone of Interest'' aynı zamanda 2024 Oscar Ödüllerinde En İyi Film ve En İyi Yönetmen dalları dahil 5 dalda aday gösterildi.

Hollywood Reporter tarafından “benzersiz ve çarpıcı bir Holokost dramı”; BBC tarafından “gözlerinizi kırpmadan izleyeceğiniz bir başyapıt” şeklinde nitelendirilen film. 10 yılı bulan bir araştırma ve yapım süresinden sonra Auschwitz kampında ve gerçek mekanlarda çekildi. Film, ünlü yönetmen Jonathan Glazer’ın insanların vahşet işleme kapasitesiyle yüzleşen titiz araştırmalarına dayalı, uzun süreli proje. Martin Amis’in 2014’te yayımlanmış romanına dayanıyor ancak kaynak materyalin doğrudan bir uyarlaması değil. 

Auschwitz’in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, kampın bitişiğindeki bir ev ve bahçede çocukları ve hizmetkârlarıyla rüya gibi bir hayat kurmuştur. Ölüm kampının duvarlarına bakan muhteşem evleri, tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Film, Auschwitz kampı komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig’in, kampın yanındaki bir ev ve bahçede, aileleri için ideal bir yaşam kurması hikayesini merkeze alıyor. 

Alman SS komutanı Rudolf Höss’ü Christian Friedel, Hedwig Höss’ü ise Sandra Hüller canlandırırken, Glazer’ın kamera arkasındaki ortakları arasında iki kez Akademi Ödülü adayı Łukasz Żal (Görüntü Yönetmeni), Chris Oddy (Prodüksiyon Tasarımcısı), Paul Watts (Kurgucu), Małgorzata Karpiuk (Kostüm Tasarımcısı), Mica Levi (Besteci), Johnnie Burn (Ses Tasarımcısı) gibi başarılı isimlerin imzaları filmde bulunuyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)