Yürekleri dağlayacak bir hikayesi olan ''Derun'' Ekim ayında iki festivalde birden yarışacak.
17 Eylül 2024

Yürekleri dağlayacak bir hikayesi olan ''Derun'' Ekim ayında iki festivalde birden yarışacak. Kadın yönetmenleri, yapımcıları ve yazarları geliştirme amacıyla yola çıkılarak başlatılan LA Femme Uluslararası Film Festivalinde (Los Angeles) gösterilecek olan Derun, Ekim ayının ilk haftası da Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde uluslararası filmler kategorisinde yarışacak.

Müge Uğurlar’ın yönetmenliğini yaptığı güçlü kadrosunda Furkan Andıç, Hatice Aslan, Güven Kıraç ve Esra Erdemir ve Furkan Kalabalık gibi isimlerin yer aldığı film, Albori Soulplace Film Festival'inde daha şimdiden en iyi sinematografi ödülünü kazandı.

Filmin konusu ise şu şekilde; Karadeniz'de kırk yıl boyunca, bir dağ evinde tek başına yaşayan Marife, gençliğinde aşık olduğu İlyas'a evlenme planları yaparken geçirdiği bir hastalık yüzünden terk edilir. Bu hastalık Marife'yi gizliden seven Yahya'nın İlyas'ın gerçek yüzünü ortaya koymak için hazırladığı bir plandır. Marife ona  yedirilen zehirli balla güzelliğini kaybederken İlyas'ın aşkı da o güzellikle beraber son bulur. İlyas yaşadığı yerden adeta kaçarken, Marife de öfke dolu bir inzivaya çekilir. Yam kırk yıl sonra İlyas'ın oğlu Ateş, babasının cenazesini Trabzon’a getirir. Babasının vasiyeti Marife'nin bahçesine gömülmektir. Ancak Marife'nin bu vasiyete cevabı öfke doludur.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)