Joker: İkili Delilik, gişede hayal kırıklığına uğrayarak eleştirmen ve seyirciden geçer not alamadı.
15 Ekim 2024

Todd Phillips'in yönetmen koltığunda oturduğu ve Scott Silver ile senaryosunu kaleme aldığı Joker: Folie à Deux / Joker: İkili Delilik gişede hayal kırıklığına uğrayarak eleştirmen ve seyirciden geçer not alamadı. Bu devam filminde Joaquin Phoenix'i Arthur Fleck rolünde tekrardan izlerken, Joaquin Phoenix'e Lady Gaga'yı Harley Quinn rölünde eşlik ederken görüyoruz.

Joker: İkili Delilik, gişede düşük bütçeli korku filmlerinin bile gerisinde kalarak Joker için  müzikal bir devam filminin ne kadar doğru bir karar olduğunu sorgulatıyor. Eleştirmenlerden ve seyirciden ağır eleştirilere maruz kalan film, karakterlerin işlenmesi acısından zayıf, Ağır basan müzikal yönü ve mahkeme sahneleriyle sıkıcı bulundu. 

Vizyondaki 2. haftasında %81 düşüş yaşayan Joker: Folie à Deux, çakılarak tüm zamanlarda 2. haftasında en çok düşüş yaşayan film ünvanını kazandı. Warner Bros'a 200 Milyon Dolara mal olan bu DC filmi, 165,3 milyon dolar hasılat ile 2. Hafta gişesinde küresel çapta umduğunu bulamadı.

Paul Schrader gibi Oscar adayı yönetmenler eleştirilerinde filmin ilk 15 dakikasını izlemenin yeterli olduğunu dile getirirken. Rotten Tomatoes'dan %33 "çürük" ve CinemaScore'dan nadir görülen bir "D" notu almayı başaran Joker: Folie à Deux, Warner Bros'a 150-200 milyon dolar arası bir kayıp yaşatacağa benzerken sinemada yılın en büyük felaketlerinden biri haline geliyor. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)