31 Ekim cadılar bayramı gecesine özel tüm zamanların en iyi 7 korku filmi önerisi.
17 Ekim 2024

Her sene 31 Ekim'de kutlanan cadılar bayramı gecesine film arayışında olanlar için tüm zamanların en iyi 7 korku filmi önerisi.

 

 

 

  • Elm Sokağında Kabus (1984)

Wes Craven tarafından yazılmış ve yönetilmiş olan film, düşük bütçeli olmasına rağmen kült bir film olarak korku sinemasında efsaneler arasına girdi. Yanmış yüzü ve metal parmaklarıyla 1984 yılında Freddy Krueger, sinemanın efsane karakterleri arasında yerini aldı. Krueger'a Robert Englund hayat verirken Elm Sokağında Kabus, aynı zamanda Johnny Depp'in de ilk filmi olma özelliği taşıyacaktı. Gerçeklik ve rüyalar alemi arasında fantastik bir korku hikayesi sunan film, Bir genç arkadaş grubunun gördükleri rüyalarla bağlantılı olarak vahşice katledilmelerini konu alıyor. Elm Sokağınnda Kabus'un  birçok devam filmi çekilmesine rağmen orjinal ilk filmi hala rüyalarımıza girmeye devam ediyor.

 

  • Kuşlar (1963)

Alfred Hitchcock'un okuduğu bir haberden esinlenerek yarattığı, yönetmenliğini ve yapımcılığını yaptığı film, sinemanın kült filmleri arasında yer alıyor. 1963 yapımı film sonraki çekilen doğanın öç alması temalı filmlere bir öncü ve ilham kaynağı olmuştur. Tippi Hedren ve Rod Taylor'un başrolünde olduğu film, San Francisco'da bir kuş dükkanından başlayarak Kaliforniya kıyılarına uzanıyor.Hitchcock'un gözünden saldırgan kuş sürülerinin kasaba halkına yaşattıkları dehşet verici ve açıklanamayan saldırılarını izledikten sonra bir daha kargalara aynı gözle bakamayacaksınız. 

 

  • Şey (1982)

John Carpenter tarafından yönetilen 1982 yapımı film, korku sinemasında en zor yapılan şeylerden biri olan seyirciyi dehşete düşürecek yeni bir canavar formu yaratmıştır.Kurt Russell'ın başrolünde olduğu bilim kurgu ve korku karışımı olan film, kutupların dondurucu soğuğunu ve organizmaları taklit edebilen dünya dışı bir yaratığın yarattığı dehşeti iliklerinize kadar hissettiriyor. Her mutasyona uğradığında farklı bir şekil alan bu varlık tespit edilemediği için araştırma istasyonundaki grupta paranoyaya sebep olur. 

 

  • 28 Gün Sonra (2002)

İngiliz yapımı olan Danny Boyle'un yönettiği 28 Gün Sonra, korku sineması severler arasında bugüne kadar çekilmiş en iyi zombi filmi olarak değerlendiriliyor. Alex Garland'ın senaryosunu kaleme aldığı 28 Gün Sonra, aktivist bir grubun Londra'da bir araştırma merkezinden bilmeden serbest bıraktıkları denek maymunlarının yaydığı ölümcül bir virüsü konu ediniyor. Cillian Murphy'nin canlandırdığı Jim karakterinin 28 gün sonra Kıyamet sonrası bir Londra'da gözlerini açmasıyla başlayan film, virüse maruz kaldıktan sonra insanlıktan çıkan yırtıcı yaratıklara dönüşen insanların varlığı ile Londra'da tehlikeli bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor.

 

  • Blair Cadısı Projesi (1999)

Daniel Myrick ve Eduardo Sanchez tarafından yazılmış ve yönetilmiş olan Blair Cadısı Projesi çok düşük bir bütçe ile çekilmiş olmasına rağmen tüm zamanların en başarılı bağımsız filmi ve en karlı 29. korku filmi olma özelliğini taşıyor. Film, bir belgesel için yola çıkan 3 öğrencinin çekimler esnasında kaybolması ve ekipmanlarının kaybolduktan bir yıl sonra bulunmasıyla ortaya çıkıyor. Vizyona gireceği dönem bir pazarlama taktiği olarak ortaya atılan filmin orjinal görüntülerden oluştuğunun ve bu 3 kişinin gerçek hayattada öldüğünün iddiası filmin elde ettiği başarıyı bir hayli arttırıyor. Blair Cadısı Projesi aynı zamanda sinemada Found- Footage tekniğini popüler hale getiriyor.

 

  • Sapık (1960)

Alfred Hitchcock’un başyapıt filmi olarak kabul edilir. Anthony Perkins, Janet Leigh ve John Gavin'in başrollerinde olduğu film, Norman Bates'in yaşadığı bir psikoz üzerinden kurgulanmıştır. Sapık sadece Hitchcock’un başyapıtı değil aynı zamanda ABD tarafından Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmek üzere seçilmiş ve kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli filmler arasındadır. Marion'un çaldığı paralarla kaçarken bir motel'de mola vermesiyle başlayan film, otelin genç sahibi Norman Bates ile arkadaş olmasıyla devam eder. Zaman geçtikçe Marion, Norman Bates'in yaşadığı psikozu ve katil bir manyak olduğunu keşfeder.

 

  • Çığlık (1996)

Wes Craven'in yönettiği, slasher filmlerinin en iyi örneklerinden biri olan çığlık maskeli katillere korku sinemasında bir yenisini daha ekledi. 96 yılının en çok hasılat elde eden filmleri arasına giren çığlık, beklenmedik şekilde dünya çapında bir hit haline gelerek kült filmler arasına girdi. Filmin popülerliğine dayanarak orjinal film sonrasında 6 devam filmi daha çekildi. Annesinin ölüm yıldönümünde Sidney Prescott isimli bir lise öğrencisi ve arkadaşlarına musallat olan maskeli bir seri katili konu edinen film, Gainesville Ripper isimli gerçek bir katilden esinlenilerek ortaya çıktı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)