Seyfettin Tokmak’ın yeni filmi “Tavşan İmparatorluğu” 28. Tallinn Black Nights Film Festivali'nde.
21 Ekim 2024

İlk filmi olan ''kırık Midyeler'' ile tanınan Seyfettin Tokmak, ikinci filmi olan “Tavşan İmparatorluğu” ile 28. Tallinn Black Nights Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek. 8 - 24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 28. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde ana yarışma bölümünde yarışacak olan film, ülkemizde 2025 yılında vizyona girecek.

Türkiye, Meksika, Hırvatistan, Lübnan ortak yapımı filmin oyuncu kadrosunda Alpay Kaya, Sermet Yeşil, Kubilay Tunçer, Perla Palamutçuoğulları ve Emrullah Çakay yer alıyor. Ünlü müzisyen Erkan Oğur'un müziklerini bestelediği film, tazı yarışlarından kurtarabildiği tüm tavşanları terk edilmiş bir madende toplamak ve özgürce yaşayacakları bir dünya inşa etmek isteyen Musa’nın hikayesini anlatıyor. 

Tavşan İmparatorluğu'nun konusu ise şu şekide; Musa kasabadaki tazı yarışlarına tavşan temin ederek para kazanan babası Beko ile yaşamaktadır. Yarışlar sonrasında Musa, sağ kalan tavşanları toplar, ölenleri gömer yaralıları ise terk edilmiş bir madende iyileştirir. Bir gün Beko, engelli çocukların ailelerine devlet tarafından maaş bağlandığını öğrenir. Musa’yı, engelli bir çocuk gibi davranarak sağlık kurulunu ikna etmeye ve engelli çocuklar için özel okula gitmeye zorlar. Ancak bu baskı, Musa için daha büyük bir kâbusun başlangıcı olur. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)