Kurt Mustafa

(9 kişi yorum yaptı)
Yönetmen: Abdurrahman Palay Abdurrahman Palay
Ülke: türkiye
Oyuncular: Abdurrahman Palay, Muazzez Arçay, Rıza Tüzün, Hüseyin Kaşif, Suzan Avcı, Leyla Altın, Nazım İnan, Leman Akçatepe, Asım Nipton, Semira Münir Devamını Gör...
Konusu : Çoban Mustafa ile Ayşe birbirlerini sevmektedir. Ama Ayşe'nin babası kızını yörenin en zengini olan Ahmet Bey'e vermek ister. Mustafa ile Ayşe kaçamazlar ve birbirlerinin olurlar. Mustafa düğün günü Ayşe'yi kaçırır, Ahmet Bey'e karşı koyar. Ahmet Bey ise Mustafa'nın ailesini öldürtür. Bir yolunu bularak onu hapse attım. Kısa süre sonra Mustafa hapiste tanıdığı Yanık adındaki efe ile kaçar ve dağa çıkar. Yöreye Kurt Mustafa Efe ile nam salar. ilk işi de Ahmet Bey'den intikam almaktır. Bir gün onu öldürür. Yönetim Kurt Mustafa'dan çok çekinmektedir. Yörede herkesin sevdiği bu yiğit delikanlı Ayşe’sini doğum sırasında kaybeder. Bir oğlu olmuştur. Onu büyütmesi için başka bir kadına verir ve her zaman düzenli para gönderir. Aradan yıllar geçer Artık Kurt Mustafa yaşlanmıştır. Osmanlı Yönetimi, Kurt Mustafa'nın yakalanması için yöreye Mülazım Mehmet Bey'i tayin eder. Mülazım Mehmet, Kurt Mustafa'nın yıllardır görmediği oğludur. Mustafa bunu anlayınca teslim olur. (Arşt: yalçın özgül)
Kurgu
Post-Prodüksiyon
Ses Ekibi
Müzik ekibi
caner
28 Kasım 2020 16:57Ses o kadar iyi değil. Yine de seyrettim. Ara ara bakamadığım yerler de oldu. Polis, asker filan pek yok gibi, köy yaşamındaki durumu gösteriyor. Birlikte kaçıyorlar; kadın orda hayallerini anlatıyor salıncak, kuyu kazma filan. Tatlı hayallermiş. O yıllarda bomboş her yer, istediği yerde ev, yaşam kurabiliyorlar. Köylünün de, askerin de elinde kırbaç var. O da ilginç. Istanbul'dan korunuyormuş o ağa. O zaman anladım cumhuriyet değil de, osmanlı zamanını anlatıyormuş. Fatma girik de yan roldeki oyuncuymuş. Suzan avcı da 20 yaşındaymış. Çok genç. Sonrasındaki filmlerde çok fazla örneği olacak bir klişenin başlangıcı bu filmde ilk kez olmuş herhalde. Kanun karşıtının oğlu, polis/asker olur ve babasıyla karşılaşır birbirini tanımadan 2 taraf da. Oysa ki bebeği teslim ettiği kadın söyleyebilirdi babasının kim olduğunu büyüyünce veya babası bir şekilde öğrenebilirdi ne oldu çocuğa. Ya oraları kaçırdım, ya da senaryoda bahsetmediler. Babası, okula yollamış ama sonra takip etmemiş kim oldu diye. Mescite geri dönüyorlar, etrafta da 2 tarafın kuvvetleri sarmış. Onlar şerbet içiyorlar. Güzel sahneydi bence.
Cevap YazKartalTibetTutkunu
24 Temmuz 2018 00:16Özellikle nostalji efe film severlerin kaçırmaması gereken kostak bir efe filmi 1890-1900 dönemini anlatan da film Bence Aydın Sultanhisar Atça.. İzmir Ödemiş havzasın da çekimi olası.. hiç bir kaynakta rastlamadım buna ait bilgi. Abdurrahman PALAY yönetimi cast iyi de oyun çıkarmış
Cevap YazGöztepe
25 Şubat 2014 00:26Rahmetli Abdurrahman Palay'ın yönetmen ve oyuncu olarak ilk izlediğim filmi aynı şekildede rahmetli Nazım İnan'ın izlediğim ilk filmi. Palay oyunculuk,yönetmenlik ve seslendirme olarak filme bence en fazla damga vuran isim olmuş. Bununla birlikte iyi bir efe filmi haksızlıklar sonucu efe olan ve zabit oğlunun eliyle idama giden bir adamın hikayesi.Rahmetli Nazım İnan efe rolünü iyi oynamış film çekilen köy neresi acaba özellikle onu çok merak ettim kesinlikle ege taraflarında çekilmiştir 1890 yılları canlandırmış güzellikte bir film.
Cevap Yazborabora
18 Ağustos 2012 09:15bana göre güzel film olmuş zevkle izledim abdurrahman palayıda izlemek ayrı bir keyif
Cevap Yazkartal tibet tutkunu
5 Mayıs 2012 17:59Bence de güzel bir film. Geç kalmışlıkta olsa: Tv kanallarının bu tür efe filmini yayınlanması nacizane bir egeli olarak beni mutlu ettiği gibi aynı duygu pareleli de gösteren bu nevi film severlerce de, büyük bir haz alarak izlediği bir film olduğunu düşünürüm..
Cevap Yazsharapnell
4 Mayıs 2012 17:06ailesinin ve sevdiceğinin öldürülmesi sonucunda intikam almaya söz verip dağa çıkan, efe olan bir çobanın hikayesidir.
suzan avcı'nın oynadığı ilk filmdir. (daha o zamanlar boyama sarışın değil ve vamp kadın rolünde de oynamamış.)
Cevap Yazsiyah kare
27 Şubat 2012 19:17düşmanları tarafında iftiraya uğrayan çobanın dağa çikıp kötülüklerle mücadelesi anlatılmakta. fatma girik filmin bir sahnesinde figüran olarak yer almaktadır.
Cevap Yazperformer
30 Nisan 2011 19:32çok güzel bir film. ben 10 üzerinden 9 verdim. keşfedilmemiş bir film bence.
Cevap Yaz