Sinematürk İçin Sektör Profesyonellerinin Söyledikleri What Sector Professionals Say About Sinematürk
16 Mayıs 2014

Sinematürk İçin Sektör Profesyonellerinin Söyledikleri

What Sector Professionals Say About Sinematürk                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                        

Alper Çağlar , Yönetmen

Sinematürk’ü kullanıyor musunuz? Sinematürk’ün sektöre katkısı hakkında neler düşünüyorsunuz?

Sinematürk’ü biliyorum tabi. Veri tabanı olarak biliyorum; hatta ben kısa filmler yaparken oyuncuları oradan araştırırdım, 2004-2005 gibi. Çok faydalı bir oluşum olduğunu düşünüyorum. IIMDB’nin Türkçesi gibi. Gerçekten iyi araştırdığın zaman ve iyi kayıtlar oluşturulduğu zaman hakikaten genç sinemacılar içinde çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

Of course, I know Sinematürk. When I was producing short films in 2004-2005, I was researching actors from there. I believe it is a really usefull formation. It is like Turkish version of IMBD. When it is researched well and when good entries are recorded it becomes very helpfull for young movie makers too. 

Ahmet Ziyalar , Inter Medya ITV, Managing Director

Sinematürk’ü kullanıyor musunuz? Sinematürk sizin bir dağıtımcı olarak hangi alanlardaki taleplerinizi karşılıyor?

O kadar yoğun bir trafiğimiz varki özellikle biz ihracatçıların. Bundan 20 gün önce Amerika’da bir fuardaydık,bugün buradayız,pazartesi günü Rusya’da bir fuarda standımızı açacağız ondan iki hafta sonra Fransa’da bir fuarda standımızı açacağız dolayısıyla gerçekten işimizden başka hiç bir şeye vakit ayıramıyoruz ama severek sevinerek uzaktan gözlemliyorum diyebilirim. 

There is a such a heavy traffic in sector especially for us as exporters. 20 days ago we were in a fair in America, today we are in here, next Monday we are going to open our stall in another fair in Russia and two weeks after that we are going to attend a fair in France.Therefore we can not allocate time for anything other than our business itself  literally. I’m happyliy and approvingly following Sinematürk from the distance.

Ezel Akay , Yönetmen 

Teknolojiye ve pazarlamaya çok fazla önem veren, içinde neredeyse sinema seyredilen gerçek bir sinema sitesi olması yolunda desteklerimi esirgemeyeceğim. 

I'll support Sinematürk in its way of becoming a website which cares much about technology and marketing, and a real movie site that you can even watch movies.  

Ezgi Ural , Kanal D, Satış Yöneticisi

Sinematürk’ü kullanıyor musunuz? Sinematürk’ün sektöre katkısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sinematürk bugün Türkiye’de sektörün veri tabanı, sektörün hafızası. Bizim gibi televizyon çalışanları, yönetmenler, senaristler, prodüksiyon şirketleri için çok büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Bir çok konuda bilgi sahibi olabiliyoruz hepimiz Sinematürk’ten.

In today’s Tukey, Sinematürk is sector’s database. I think it has huge importance for us; Tv professionals, directors, script writers and production companies. We all get information about sector from Sinematürk. 

Levent Tülek , Oyuncu

Siteniz çok güzel ve yararlı, biz oyuncular için çok önemli. 

Your web site is good and usefull and it’s very important for us as actors. 

Mehmet Akif Ebiçlioğlu , Senarist, 3P Product Placement Production CEO

Sinematürk ve sektöre katkısı hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Şimdi ben senaryo yazarı kökenli olduğum için Sinematürk ,yanlışsam düzeltin lütfen, bu konuda ilk defa veritabanı oluşturan sitelerden biriydi bildiğim kadarıyla. Bu yüzden Sinematürk’üilk sektörle ilgili kim senarist,kim oyuncu bu alanda kullanmaya başladık; kendi ismimizi gördüğümüz için, ne olduğunu algıladığımız için. Bir kere bütün aksiyon ve fonksiyonlarına hakim olmasam da gördüğüm kadarıyla oldukça yatırım yapan gelişecek bir şey olarak görüyorum , dilerim de öyle olur. 

I am a script writer based person, so correct me if I am wrong, but Sinematürk is the first web site which has such a database. We saw our name in the web and site and started using it. About the sector we use Sinematürk to see who is script writer and who is actor. I do not have knowledge of website's whole actions and functions but as I far as I see, it has a great potential for future. And I hope it will be.

Mehmet Günsür , Oyuncu  

               

Bu veritabanı için sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. 

I congratulate and thank you for this database.

Oğuz AbadanMüzik  

Sinematürk.com, Türkiye'deki sinema sektörüne ait bilgiler söz konusu olduğunda, en büyük ve güvenilir kaynak olabilme özelliğini elinde tutan, bir arşiv ve bilgi sitesidir. Biz telif sahipleri, sinematurk.com'un varlığında bu yana, kendimize ait olanı deklare edebilme şansını ve dolayısı ile de haklarımıza ulaşabilme olanağını daha da çok bulabildik.

Sinematurk.com is the biggest and most credible database about cinema sector in Turkey. Since foundation of sinematurk.com we; right owners have the chance to declare our works, so that we have more chance to reach our own rights. 

Osman Sınav , Yönetmen  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Bu başarılı çalışmanız için içtenlikle kutlarım.                                                                                                                                        

I sincerely congratulate you for this sucessfull work of yours.                                                                                                                                                                                    

Özgür Selvi  Yönetmen

Sinematürk’ü kullanıyor musunuz? Size en çok hangi alanda fayda sağlıyor?

Kullanıyorum. Cast çalışması yaparken çok kullanıyoruz. Ayrıca biz teknik ekipleri olurştururken de Sinematürk’ten faydalanıyoruz. Benim en fazla kullandığım iki alan. Onun dışında da sinemayla ilgili güncel haberler için sürekli kullandığım bir site. 

I do use when we are doing casting of a business. Also we make a good use of Sinematürk when we are creating technical team. These two are the ones I use the most.  Other than I use Sinematürk regularly to keep updated about sector news. 

Selçuk AydemirYönetmen  

Sinematürk.com çok ciddi bir database. Türkiye’nin IMDB’si. Biz Cast’ı  Sinematürk’te yapıyoruz. Sadece ben değil, bütün sektör böyle yapıyor. 

Sinematürk is a very serious data base. It is Turkey’s IMDB. We do castings from Sinematürk. Not only me whole sector do like that.  

Sibel Ozorhon , Calinos Entertainment, İş Geliştirme ve İçerik Alımları Direktörü

Sinematürk’ü ne sıklıkla ve hangi araştırmalarınız için kullanıyorsunuz?

Şirket çalışanları olarak biz de gelişimleri,neler ülkemizde yapılıyor veya Dünya’da neler yeni bunları anlayabilmek takip etmek amacıyla tabii ki bu tarz siteleri mutlaka takip ediyoruz.

Whole employees in the company absolutely follow up Sinematurk and similar web-sites to stay updated, to understand what is new in the world and what businesses are happening in our country.

Yalçın Yelence , Yönetmen

                       

Sadece yönetmen olarak değil, akademisyen olarak da sitenizden faydalandım .

I utilize from your web site as a director and as an academist.

Ziyad Varol , Atv Satış Müdürü

Sinematürk’ü kullanıyor musunuz? Sinematürk’ün sektöre katkısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Böyle bir şeye gerçekten ihtiyaç var zaten. Çünkü biz şunun farkındayız; sadece ben belki burada Atv’yi temsil ediyorum, ama insanların Türk dizileri veya filmlerine dair bilgileri bulabilecekleri çok fazla kaynak yok. Sadece Atv dizileri değil “Y” bir film geliyorsa vizyona, bununla ilgili sorular bana ulaşıyor, ben bir şekilde internette araştırıp bulmaya çalışıyorum, link yolluyorum, vs... Yani  nasıl Hollywood’la alakalı veya yabancı prodüksiyonla alakalı bir şey bakmak istediğimizde IMDB’ye  gidiyorsak, bence bizim de artık Türk dizileri olarak Türk yapımları olarak bu bilgilerin verildiği, ulaştırıldığı bir platforma ihtiyacımız vardı. Tabii ki biz bunu sadece kendi yayınlarımız için yapabiliyoruz, kendi web sitelerimiz var ama dediğim gibi bütün sektörü kapsayan, hepsini bir arada sunabilen bir platform olarak Sinematürk gerçekten çok büyük bir işlev görüyor.  Neticede bu insanların hayatına diziler girmiş durumda gündüz konuşuyorlar;  şunda kim oynuyordu, bu ne zaman çekilmişti vs... O  manada, ben gerçekten böyle bir ihtiyacın hem Türkiye’de, hem uluslar arası pazarda var olduğunu biliyorum ve Sinematürk’ün bu noktada çok ciddi bir işlevinin olduğunu düşünüyorum.

A database like that is seriously needed in our country. I represent Atv here, but whole sector employees are aware of the need to provide information to audience about Turkish series and movies. Not only for Atv Series. As IMDB is used to learn something about Hollywood movie or foreign productions,  we need a database for our own productions and our own series. Channels have their own web-site but it does not involve every information abour every product. In that way Sinematurk has a great function as a data base which includes whole sector and presents every information. As a matter of fact, TV series are in people’s life, they talk about them, want to have information about them... etc. I know this is a neccesity in Turkey and international market and Sinematurk fulfills an important function in that case. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)