9 Mart haftası 10 film sinemaseverleri salonlara bekliyor
09 Mart 2018

Festivaller arası boşluk ve çok iddialı yerli yapımların vizyonda yer almamasını fırsat bilen yapımcılar tam 10 yeni filmi bu hafta vizyona sokuyor. Birbirinde iddalı filmlerin olduğu haftada korku, animasyon, belgesel ve drama türlerinde yapımlar izleyicileri bekliyor.

Bu hafta vizyona giren filmlerin 4 tanesi yerli. En önemlisiyse Direniş Karatay. Mehmet Aslantuğ ve Fikret Kuşkan gibi isimlerin olduğu film Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı ve döneme damgasını vuran Son Selçuklu Kahramanı olarak adlandırılan devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hayatından bir kesit sunuyor.
Haftanın ikinci yerli filmi Olgun Özdemir'in yönettiği Vicdan Ağacı. Filmin oyuncu kadrosunda Turgay Tanülkü, Şerafettin Kaya, Belgin Oturgan ve Gizem Kınay yer alıyor. İki kardeşin hikayesi drama severleri salonlara bekliyor.

Buğra Gülsoy ile Serhat Teoman'ın yönettiği Mahalle filminin oyuncu kadrosunda Buğra Gülsoy, Serhat Teoman, Hazar Ergüçlü ile Selen Öztürk yer alıyor. Film, kendi kanunlarını kendi yazan bir mahallede yaşayan üç arkadaşın mahalleye yeni taşınan gizemli bir yabancı ile değişen hayatlarını anlatıyor.

Demiryolcu aileleri, sevgiyle kenetlenmiş, zorluklara beraberce göğüs geren, her koşulda birlik olmayı başarabilen insanlardır. Ne var ki rayların arasında yaşam kolay değildir...Şükrü Alaçam'ın yönettiği Locman filmi de bugün vizyonda. Oyuncu kadrosunda Alican Yücesoy, Yeliz Kuvancı, Nisa Sofia Aksongur ile İlker Kaboğlu yer alıyor.

Haftanın iki adet animasyon filmi bulunuyor. Biri küçük izleyicileri daha çok ilgilendiren Küçük Kahramanlar. Şrek'in yapımcılarının kotardığı filmi bahçe cücelerinin gerçekliği araştıran kahramanlarımızın eğlenceli hikayesine odaklanıyor. Diğer animasyon ise festival zileyicilerini ilgilendiren Pervane. Pervane filmi kadınların baskı karşısında güçlenmelerini ve hayallerini anlatan, Afganistan'ın tarihini ve güzelliğini görebileceğimiz mükemmel bir hikayeyi anlatıyor.

Korku filmi sevenlerin bu haftaki tercihi olacak film Ziyaretçiler. Bir aile, bir grup akrabayla birlikte kalacakları mobil ev alanına geldiklerinde şaşkınlığa uğrarlar. Bu ıssız yerleşim alanında kimse yoktur ve herkes gizemli bir şekilde götürülmüş gibidir.

Haftanın en eğlence vaat eden filmiyse Gringo. Yönetmenliğini Nash Edgerton'ın yaptığı Gringo filminin oyuncu kadrosunda David Oyelowo, Charlize Theron, Joel Edgerton yer alıyor. Yumuşak huylu iş adamı Harold Soyinka için işler pek iyi gitmemektedir. Kimi olaylar sonucunda Harold kendini, sırttan bıçaklayan meslektaşlarının, yerel uyuşturucu baronlarının ve yozlaşmış paralı askerlerin insafına kalmış halde bulur. Kanuna saygılı bir vatandaşken aranan bir suçluya dönüşen Harold, giderek daha tehlikeli hale gelen durumunun içinde hayatta kalmaya çalışmak zorundadır.

Agnes Varda belgeseli Mekanlar ve Yüzler de bu hafta vizyonda. Oscar adayı, Cannes Altın Göz Belgesel Ödülü ve Toronto'da da Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanan yapım, son yılların en çok beğenilen yol belgesellerinden biri oldu. 89 yaşındaki usta yönetmen Agnes Varda ve 33 yaşındaki Fransız sokak sanatçısı, fotoğrafçı JR'ın merceğinden, yüzler ve hiç unutulmayan hikayeleri mekânların duvarlarında ölümsüzleşiyor.

HAFTANIN FİLMİ

Bu haftanın en önemli filmiyse The Phantom Thread. Son yılların en gözde yönetmenlerinden Paul Thomas Anderson imzalı filmde Daniel Day Lewis muhtemelen son kez oyunculuk performansı sergiliyor. Özellikle biçimsel olarak harika anlar vaat eden film, döneminin ünlü terzilerinden birinin genç bir kadınla yasadığı gerilim dolu aşka odaklanıyor. Oscar adaylıkları da bulunan film haftanın en önemli filmi olarak göze çarpıyor.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)