Türk Sinema tarihinin son ustalarından, Yeşilçam film afişlerinin unutulmaz ressamı İbrahim Enez hayatini kaybetmistir.
28 Nisan 2024

Kendisi 5 Agustos 1933 te Trabzonda dunyaya geldi. 
Dört yaşında iken ailesi ile Samsun’a göçüyle oraya yerleşti. Samsun Ticaret Lisesi’nde okurken, o dönemlerde resim hocasinin çok iyi resim yaptığıni söylemesiyle resim hayatina basladi.

İlk resim afisini Inci sinemasindan gelen teklifle yapti. Büyük Sinema da fener afisleri yapmaya baslayip ilerleyen yillarda istanbuldan aldigi teklifle Aci Zeytin isimli filmin afisini yaparak Turk sinemasina girisini yapti. Ayhan Isik, Turkan Soray, Yilmaz Guney ‘inde aralarinda oldugu filmlerin afislerini tasarladi. Basta Erman Film, Ant Film, Acar film ve Uğur film ile sayısız  türk film afişlerini tasarladı. 

Geçtiğimiz yıllarda resime olan aşkıyla bir çok afişi yeniden Horizon international için tasarladı. Son anına kadar resim yapmaktan hiç vaz geçmedi.

Cenazesi yarın öğlen namazını müteakip  Zincirlikuyu Cami de (Zincirlikuyu mezarlığının içerisinde) kılınacak cenaze namazını ardından, Kilyos Mezarlığında toprağa verilecektir.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)