Gönül Ülkü (Emine Gönül Ülkü Özcan)

Doğum Yeri : İstanbul
Doğum Tarihi :
27 Mart 1929
Ölüm :
2016-11-02
Hakkında :
Gönül Ülkü, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosunu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadılar.
İlgili Filmler
Ali_Alamuti
20 Ekim 2019 23:58Kuruntu Ailesi dizi olarak pek hoşuma gitmediği için aklımda kalmamıştı, ancak Avrupa Yakası ve özellikle Yalan Dünya'da çok beğenmiştim. Yaşı gereği kısa kısa yer almıştı ama çok başarılı idi. Allah rahmet eylesin.
Cevap YazRıza_Nur
5 Kasım 2016 22:42Eşiyle birlikte birbirlerine çok yakışıyorlardı.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Allah geride kalan yakınlarına sabır versin.
Cevap Yazsinemaagresif
4 Kasım 2016 12:07Allah rahmet eylesin büyük ustaya. Bir Çınarımız daha Unutulmayacakların yanına göç etti. Başımız sağ olsun.
Cevap Yazmansurx
3 Kasım 2016 03:24Gönül ülkü türk tiyatrosunun değerli isimlerinden biriydi eşi gazanfer özcan ile yer aldığı kuruntu ailesi ve hüsnü bey amca dizilerinde iyi bir ikili olmuşlardı son dönemde avrupa yakası ve yalan dünya dizilerinde de fena değildi bu dizilerle günümüz gençleri de tanıdı onu ayrıca yeşilçama bir çok selendirme de yapmış bir dublaj sanatçısıydı bu akşam hayatını 85 yaşında kaybetmiş allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Cevap YazRıza_Nur
20 Kasım 2015 17:38Bilhassa kocasıyla karşılıklı yaptığı seslendirmeler müthişti.
Cevap YazYuxel1907
13 Mayıs 2009 12:00Gönül Ülkü hanım ve merhum eşi Gazanfer Özcan gönüllerini tiyatroya vermiş önemli değerlerimiz olmanın ötesinde bizlere hep örnek olmuşlardır. Onları sahnede seyretme bahtiyarlığına erişmiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Gönül Ülkü Özcan, pek çok sinema filminde de seslendirme yapmıştır.
Cevap Yaz