Ah Güzel İstanbul

(17 kişi yorum yaptı)
Yönetmen: Ömer Kavur Ömer Kavur
Ülke: türkiye
Oyuncular: Ehat Alinçe, Aydan Burhan, Diler Saraç, Sümer Tilmaç, Levent Dönmez, Müjde Ar, Kadir İnanır, Hakkı Kıvanç, Ahmet Turgutlu, Nermin Özses Devamını Gör...
Ödüller: En İyi 2. Film
Konusu : Uzun yol şöförlüğü yaparak hayatını kazanan Kamil, arkadaşlarıyla gittiği bir randevu evinde tanıdığı Cevahir'e aşık olur , ona ev tutar. Amaçları evlenmektir. Ne varki, ekonomik düzenleri böyle bir evliliğe yeterli değildir. Kamil daha iyi bir yaşam kurmak için, bir arkadaşının kaçakçılık teklifini kabul eder. Bu yasadışı iş ile durumunu biraz daha düzelten Kamil, kaçak malları teslim almaya gittiği Mardin'den gelinlik kumaşla döner. Ama onu beklemekten sıkılan ve bu duygular içinde yıpranan Cevahir, sabaha karşı evi terkeder.
Kurgu
Yapım Ekibi
Yönetmen Ekibi
Post-Prodüksiyon
Işık Ekibi
Ses Ekibi
Efektler
Diğer
performer
20 Eylül 2018 22:23filmin sonu içimi epey acıttı. ömer kavur'un tam tarzı olmayan bir film bence... oyuncuların tamamına yakını kendi dublajlarını yapmışlar. filmin ortalıkta gezen kopyası görüntü kalitesi olarak iyi değil. görüntünün kötü olması galiba biraz kameradaki tozlar biraz negatifin kalitesi ve birazda stüdyo işlemlerinden...
Cevap Yazbetuliseri
19 Mart 2017 22:54malesef youtube üzerinden kötü kayıttan seyredebildim. basit bilindik bir konuyu, çok hoş bir film haline getirmişler. güzel çünkü duygular, ilişkiler çok sahici. suskunlukları, kavgaları. deneme istekleri, iyi niyetleri. bu kadar zor zannedilen gerçek olmak bu kadar mı kolay. kalplerini birbirlerine açışları. özenilecek bir aşk olmuş herşeyden önce. ikisi de ne kadar iyi oyuncu olduklarını kanıtlamışlar. finalini çok sevdim. döndü eve ve evlendiler bence. neden olmasın...
Cevap Yazbysiirtli56
11 Aralık 2015 16:19yeşilçamın en bilindik senaryolarından ama filmin sonu havada kalmış.film bitince boşuna izledim hissine kapılıyor insan
Cevap Yazaylinkucuk
22 Haziran 2013 19:29biraz bilindik bir konu olsa da ömer kavurun rejisi ve kadir inanırın üstün oyunculuğuyla diğer filmlerden ayrılıyor.kadir inanırın askerlikten hemen sonra çektiği film zaten filmde askerlik fotoğrafları asılı.bu filmde ayrı bir yakışıklı ayrıca kendi sesiyle de harika oynuyor.kamille erdoğanın iyi bir ikili olduğu çok kaliteli bir film.
Cevap YazGöztepe
25 Kasım 2012 22:50Her yönüyle güzel bir film kurgu çekimler kamyonla uzun bir yolculuk kamyoncular ve genelev sermayesi rolünde Müjde Ar. Ama filmin finalini beğenmedim ben şahsen şu şekilde olmasını beklerdim. Kadir İnanır gelinliği Mardin'den getirecek Müjde Ar evi terkedecek ve geneleve sığınacak Kadir İnanır'da onu orda vuracak. Ama noldu Müjde Ar evden ayrılıp köprüden sahile sağa,solu seyretmeye daldı Kadir İnanır'da yolda İstanbul'a gelmeye devam ediyor ve her ikisininde akibetleri belli değil filmin finali dışında diğer sahneler kusursuz...!
Cevap Yazt_rex
28 Mayıs 2011 15:45"kötü yollara sapmadan da bir insan ayakları üzerinde durabileceğine, temiz kalabileceğine dair inanç taze tutulabilirdi pekala.." buna katılıyorum..
Cevap Yazeylül fırtınası
15 Ekim 2010 23:06Uzun yol şoförü Kamil ile genelev sermayesi Cevahir'in umutsuz ve geleceği olmayan beraberliğini ve başaramayışlarını başarıyla öykülemiş bir film Ah Güzel İstanbul.
Kırık bir Aşk Hikayesi gibi Ömer Kavur'un bir başka imkansız aşk öyküsüdür.Ancak burada imkansızlık öncelikle iki kişi arasındaki açmazlardan kaynaklanmaktadır.Zira Kamil Cevahir'i ilk başta çok sevmiş olsa da geçmişinden dolayı rahatsızlık duymaya hatta utanmaya başlamıştır.Aralarındaki engel bizzat Kamil'in değer yargıları ve kabullenemeyiş,içine sindiremeyiş duygusudur.Oysa Kırık Bir Aşk Hikayesi filminde ikili arasında güçlü bir sevgi bağı vardır.Beraberliği imkansız kılan çevre baskısı ve diğerlerinin ne dediği,ne düşündüğüdür.
Ah Güzel İstanbul 1980'lerin lezzetinin fazlasıyla hissedildiği çok güzel ve zamanında ilgiyle izlenmiş,sevilmiş bir film.Kadir İnanır en içtenlikli oyunlarından birini bu filmde vermiştir bana göre.Müjde Ar ise o yıllarda sürekli benzeri rollerde göründüğü için vasatı aşamamış,beklenildiği gibi klişe bir fahişe portresi çizmiş.
Finalde Cevahir'in Galata Köprüsü üzerinden Karaköy istikametine doğru Melih Kibar'ın muhteşem müziği eşliğinde yaptığı destansı geri dönüş yolculuğu sinemasal olarak çok güzel ama abartılı.Fahişelik kadermiş gibi başka çıkar yol yokmuş gibi bir önermede bulunulmuş.Kötü yollara sapmadan da bir insanın ayakları üzerinde durabileceğine,temiz kalabileceğine dair inanç taze tutulabilirdi pekala..
Benzeri bir tartışmalı finale sahip Güneşin Tutulduğu Gün filminde yine Müjde Ar namusuyla çalışıp yaşamak,mücadele etmek varken kolay yolu seçmiş ve bedelini çöplükte ölü bulunarak ödemişti.
Not:Bu filmin 1966 yapımı Atıf Yılmaz Ah Güzel İstanbul filmi ile ismi dışında bir benzerliği ve ortak yanı yoktur.
Cevap Yaz