Piraye Uzun (Emine Piraye Uzunoğlu)

Doğum Yeri : İzmir
Doğum Tarihi :
1 Ocak 1949
Eğitim :
Olgunlaşma Enstitüsü
Hakkında :
Gerçek adı "Emire Piraye Uzunoğlu"dur. Oyuncu - Manken. 1950'de İzmir'de dünyaya geldi. İzmir Ticaret Lisesi'nde okudu.Sonra İzmir Konservatuvarı'nda Bale Sanatı öğrenimi gördü. İstanbul'a gittikten sonra bale öğrenimini özel bir okulda sürdürdü. Olgunlaştırma Enstitüsü'nü bitirerek iki yıl mankenlik yaptı. İsviçre'de profesyonel mankenlik ve foto modellik tahsili yaptı ve Uluslararası Mankenlik Diploması aldı. 1968'de Alp Zeki Heper'in yönettiği "Haydut" filminde Cüneyt Arkın'la baş rolleri paylaşarak sinemaya geçti. Sinema kariyerinde baş rol ve ikinci derecede rollerde gözüktü. Uzun yıllar su altı sporlarıyla ilgilendiği için "Balık kız" lakabıyla anıldı. Foto romanlarda oynadı.
İlgili Filmler
sinemaadamı
24 Şubat 2016 13:29çok iyi bir oyuncuydu.tophaneli murat, eşkiya halil, cingöz recai gibi filmlerde çok müthiş oynamıştı.
Cevap YazTamerCevher
20 Mart 2015 13:02Basarili bir oyuncudur ve ayni zamanda her karekteri muthis canlandiran yetenekli bir ablamizdir
Cevap Yazyasak75
5 Ekim 2013 10:23türk sinemasının yetiştirdiği çok değerli ve çok başarılı bir oyuncu kendisini izlemek büyük zevk oynadığı filmlerle damga vurmuştur sinemamıza
Cevap Yazkartal tibet tutkunu
25 Kasım 2011 02:45Bence sinemada olması gereken oyuncuların için de oda hala yer almalıydı. Yeşilçamda daha çok macera-aksiyon filmlerde başarıyla oynamış en az manken kadar güzel de bir oyuncu..
Cevap Yazkariz_ma_35
9 Mayıs 2010 23:56Çok güzel bir bayan ayrıca izmirli izmirdende zaten böyle güzeller her dönem sinemaya çıkar oyunculuğuda iyidir inşallah hayattadır
Cevap Yaztevfik cakmak
6 Mart 2010 23:06Sevgili Piraye Uzun ile 1969 yılında Saklambaç gazetesi için çekilen "Kara Bela" adlı fotoromanda birlikte oynarken tanışmıştım.Sonraki yıllarda onu aynı gazeteye çektiğim foto romanlarda oynatırken dostluğumu ilerletmiştim,1980'li yıllar sonrası izini kaybettim.İnşallah iyi durumdadır.Çünkü sevgili Piraye çok iyi bir kızdır.
Cevap YazB a r b a r o S
15 Ocak 2009 23:03En son ''EŞKİYA HALİL'' filmini izlemiştim başarılı bulduğum bir oyuncu. Keşke daha çok yapımda rol alsaymış...
Cevap Yaz