ACE PRODUCERS’ın yönetimine Türkiye’den seçilen ilk yapımcı Nadir Öperli oldu.
19 Eylül 2024

Bugüne dek, ulusal ve uluslararası başarılar kazanan çok sayıda filme imza atmış olan Nadir Öperli, Amsterdam merkezli ACE PRODUCERS’ın yönetimine Türkiye’den seçilen ilk yapımcı olma başarısı gösterdi. Öperli, ACE’e 2010 yılında seçilmiş ve insiyatife ülkemizden katılan ilk yapımcı olmuştu.

Yakın dönemde, Gecenin KıyısıBeraberKuru Otlar Üstüne, Kurak GünlerYaramaz Çocuklar ve Kız Kardeşler gibi başarılı filmlerin yapımcıları arasında yer alan Öperli, 2017 yılından beri, ülkemizde bağımsız yapımcıları temsil eden meslek birliği SE-YAP’ın yönetim kurulunda yer alıyor.

Şu anda, post prodüksiyon aşamasında olan İlker Çatak’ın Sarı Zarflar ve çekimleri devam eden Emin Alper’in Kurtuluş filmleri üzerinde çalışan Öperli’nin, şirketi Liman Film’le, geliştirme aşamasında olan çok sayıda projesi var.

ACE PRODUCERS HAKKINDA

1993 yılında kurulan ACE Producers’ın, şu anda 45'ten fazla ülkeden 300'e yakın üyesi bulunmaktadır. Yaratıcı yapımcılık ve bağımsız yapımcılık alanında, ileri düzeyde eğitim ve işbirliği imkanı sağlayan ACE, Avrupa’nın en saygın yapımcılık girişimleri arasında yer alıyor. ACE üyeleri, yıl boyunca önemli uluslararası festivallerde düzenlenen etkinliklerde bir araya geliyor. Oluşum, üyelerine, yine yıl boyunca, farklı kurumlarla işbirliği içinde düzenlediği ileri mesleki eğitim ve profesyonel buluşmalara katılma fırsatı sunuyor. Karşılıklı güven, şeffaf bilgi paylaşımı, sürekli öğrenme ve işbirliğini artırma ilkeleri çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren ACE, üyelerini, birbirleriyle ortak proje üretme konusunda da teşvik ediyor.

Her yıl, 20 kadar yapımcı, bir yıla yayılan Yapımcı Eğitimi Programı’nı tamamladıktan sonra ACE’e kabul ediliyor. Bu programa, geliştirme aşamasındaki bir projeyle seçilen yapımcılar, hem projeleri üzerine alanında uzman eğitmenlerle çalışma, hem de ACE’e üye diğer yapımcılarla tanışma fırsatı buluyorlar. Uluslararası sinema endüstrisinde süregelen değişimleri yakından takip eden ve devingen bir yapıya sahip olan ACE’in temel misyonu, bağımsız yapımcıları güçlendirmek.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)